تخفیف 15 درصد با کد تخفیف mobin

02177142885

آشپزخانه داروسازی

در این نوشته می خوانید:

آشپزخانه کارخانه ملزومات دارویی

آشپزخانه کارخانه داروسازی

در این مقاله در مورد آشپزخانه داروسازی و ملزومات دارویی صحبت کردیم. از جمله مکانهایی که در کارخانه های داروسازی مهم می باشد آشپزخانه کارخانه های داروسازی می باشد.

آشپزخانه داروسازی و امكانات آن

هر کارخانه و کارگاه  مي تواند داراي ناهارخوري با وسعت کافي و تعداد لازم ميز و صندلي ( نيمكت ) براي عده اي كه در هر وعده غذا صرف مي كنند باشد. فضاي لازم جهت هر نفر بين 0.95 تا 1.15 مترمربع مي باشد. علاوه بر اين در كارگاههاي بزرگ كه غذاي گرم به كارگران داده مي شود بايد حداقل 32 متر مربع جهت محوطه ايكه غذا ارائه مي شود و نيز فضاي كافي جهت آشپزخانه داروسازی و انبار مواد غذايي در نظر گرفته شود.

آشپزخانه کارخانه ملزومات دارویی

الف) انبار غذاخوری کارخانه داروسازی و ملزومات دارویی :

انبار غذاخوری در کارخانه داروسازی و کارخانه ملزومات دارویی باید این خصوصیات را داشته باشد.

ديوارهای آشپزخانه و انبار از جنس كاشي يا پوشش مناسب ديگري باشد و سقف و كف آن صاف و قابل شستشو بوده و شيب كف مناسب و به سمت كف شوي باشد.

هواكش متناسب با حجم انبار نصب شود. قفسه بندي مناسبي براي مواد غذايي انجام شده باشد. مصالح ساختماني انبار از نوعي انتخاب شود تا از ورود جوندگان و حشرات به انبار جلوگيري كند. كليه دربها و پنجره ها با توري باشد و شيب لبه پنجره ها به داخل حدود 45 درجه باشد. نور به اندازه كافي موجود باشد

ب) سردخانه آشپزخانه داروسازی و ملزومات دارویی

چه مواردی باید در سردخانه آشپزخانه داروسازی و ملزومات دارویی رعایت گردد؟

ظرفيت سردخانه بايدمتناسب با مواد اوليه فاسد شدني باشد وداراي سيستم هاي كنترل درجه حرارت و رطوبت باشد.

ج) محل پخت غذا در کارخانه داروسازی و ملزومات دارویی (آشپزخانه داروسازی)

چه مواردی باید در مورد محل پخت غذا در کارخانه های داروسازی رعایت شود؟

1- ديوارها تا زير سقف كاشيكاري شده باشد يا توسط پوشش مناسب ديگري كه بهراحتي قابل نظافت باشد پوشيده شده باشد.

2 – سقف صاف وقابل شستشو وتميز كردن باشد .

3- كف داراي شيب مناسب به سمت كف ‌شوي باشد.

4- پنجره ها مجهز به توري بوده وتوسط عوامل مختلف از جمله چسب نواري  ازشكستن آنها جلوگيري شده باشد وشيب لبه آنها به سمت داخل 45 درجه باشد.

5- هواكش متناسب با حجم بخش پخت باشد.

6- دستشويي ها به تعداد كافي ومتناسب  باشد.

7- ظرفشويي ها حتي الامكان به تعداد كافي بوده و حتي المقدور ازدستگاه اتوماتيك استفاده شود . سيستم شستشو بايد داراي سه مرحله شستشو ، آبكشي وضد عفوني باشد .

8- تجهيزات و وسايل كافي از نوع مجاز  وبهداشتي ، جهت پخت غذا بايد موجود باشد.

9 – جنس ظروف تهيه و پذيرايي غذا از نوع مجاز و بهداشتي باشد .

10- سطل هاي دربدار براي زباله به مقدار كافي بايد موجودباشد.

د- سالن غذا خوري کارخانه 

مواردی که در مورد سالن غذاخوری کارخانه داروسازی و ملزومات دارویی باید رعایت شوند به این صورت است:

1 در  قسمت ورودي سالن غذا خوري بايد دستشويي به تعداد كافي درنظر گرفته  شده باشد.

2- اندازه سالن غذاخوري بايد متناسب با تعداد افراد باشد.

3- كف بايد با كفپوش مناسب پوشيده شده و شيب آن به سمت كف شوي باشد.

4-سقف بايد صاف وبه رنگ روشن باشد.

5 – در و پنجره ها به اندازه كافي وداراي توري باشد.

6- هوا كش بايد متناسب با حجم سالن باشد.

– سيستم گرمايش وسرمايش سالن بايد متناسب با حجم سالن پيش بيني شده وباتوجه به شرايط جغرافيايي محل اجرا شود.

8- ميزهاي غذا خوري بدون ترك خوردگي صاف وقابل شستشوو تميز كردن باشد.

9- صندلي ها از جنس مقاوم وقابل شستشو باشد.

10 – سطل‌هاي دربدار به تعداد كافي موجود باشد .

 

جهت مشاوره در مورد ساختمان داروسازی می توانید با شرکت مبین فارمد افرا در تماس باشید.

 

مشاوره و درخواست همکاری :

در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی و مشاوره جهت انتخاب محصول متناسب با صنعت و ثبت محصول در سازمان غذا و دارو و همچنین تجهیزات پزشکی، اخذ ایزو و GMP و همچنین ثبت سفارش و واردات کالا   می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
 
 

ایمیل

mobinpharmed[@]gmail.com

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *