02177142885

مبارزه با حشرات انبار – کنترل حشرات انبار

در این نوشته می خوانید:

کنترل حشرات انبار
  • مبارزه با حشرات انبار – کنترل حشرات انبار

انبار نگهداری مواد و فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی به مکانی گفته می شود که یک یا چند نوع ماده و فرآورده غذایی، آرایشی و بهداشتی در شرایط مناسب و برای مدت زمان مشخصی در آن نگهداری می گردد. کلیه انبارها دارای ویژگیهای عمومی و مشترک می باشند و با توجه به نوع انبار و همچنین مواد اولیه یا فرآورده های مورد نگهداری، باید ویژگیها و شرایط اختصاصی نیز درآنها رعایت شود. فراهم نمودن شرایط مناسب بهداشتی برای آنها با توجه به وضعیت آب و هوایی و اقلیمی هر منطقه، شرایط و موقعیت مکانی انبار، نوع اقلام و نوع انبار ضروری است.

  • كنترل حيوانات موذي:

جهت پاكسازي محيط و از بين بردن محيط زندگي حيوانات موذي دو روش كنترلي استفاده ميشود.

  • كنترل فيزيكي كه شامل نصب صفحات مشبك روي تمام راههاي خروجي فاضلاب ، تله گذاري در اطراف سالنها و ساختمانها و فضاهاي مجاور سالنها به ترتيبي است كه تله ها يا طعمه ها به فاصله 10 متر از يكديگر قرار گيرند به تناوب هفته ای انجام ميشود.
  • كنترل شيميايي كه شامل ، طعمه گذاري در كناره هاي بيروني سالنها ، داخل انبارها و تمامي سالنهاي جانبي ميباشد. کنترل حشرات انبار

کنترل حشرات انبار

چرا باید برنامه ای برای کنترل حشرات انبار داشته باشیم؟

  • كنترل حشرات:

جهت بهسازي محيط و از بين بردن محيط زندگي حشرات و ناقلين بيماريها دو روش كنترلي مورد استفاده قرار ميگيرد.

کنترل حشرات انبار

2-1-كنترل فيزيكي شامل ، استفاده از پرده هاي هوا در محل دربهاي ورودي به سالن ها ، نصب توري بر روي تهويه ها و دربها و پنجره هاي باز شونده ، نصب و استفاده از حشره كشهاي برقي در محل هاي مجاور.

2-2– كنترل شيميايي شامل ، سمپاشي هاي دوره اي با استفاده از سموم مجاز كه با توجه به شرايط محيط و نوع ناقلين و بند پايان ، متنوع بوده و داراي خصوصيات زير ميباشد:

– از جانب سازمانهاي ذيربط تائيد شده باشند.

– اثر كشندگي مؤثري بر انواع حشرات داشته باشند.

– قابل تجزيه باشند.

تناوب انجام عمليات سمپاشي در فصول گرم ( بهار و تابستان ) هر ماه بوده و در فصول سرد با توجه به تشخيص مسئول بهداشت عمليات سمپاشي انجام ميشود . علاوه بر كنترلهاي فيزيكي و شيميايي در نظر گرفتن مواردي مانند ، خشكاندن ماندابهاي احتمالي و ممنوعيت نگهداري حيوانات خانگي نيز بايد رعايت گردد.

کنترل حشرات انبار

فرد مسئول پايش موظف به بازبيني و گزارش روزانه تعداد حيوانات موذي جمع آوري شده از تله ها و نيز گزارش مشكلات موجود در سيستم به سرپرست بهداشت بوده و سرپرست بهداشت موظف به نظارت هفتگي بر صحت وكارآيي عمليات و ارائه گزارش به مدير مروطه و ثبت كليه عمليات سمپاشي و تله گذاري در فرمهاي پيوست شده با ذكر مشخصات و امضاء ميباشد.

کنترل حشرات انبار

انبارهای نگهداری مواد و فرآورده های غذایی، آرایشی و بهداشتی بر حسب تنوع مواد و شرایط نگهداری آنها باید متشکل از قسمتهای مجزا با شرایط متفاوت جهت نگهداري مواد اوليه، مواد افزودني و فرآورده نهایی باشند به گونه اي كه آسيب هاي فيزيكي، شيميايي و میکروبی به مواد مورد نگهداری وارد نشود.

–  طراحی انبارها باید به گونه ای باشند که هیچ گونه تداخلی بین فرآورده های مرجوعی، فرآورده نهایی و یا مواد اولیه به وجود نیاید.

– چیدمان فرآورده ها در انبار باید به گونه ای باشند که خطرسقوط و بروز سوانح به حداقل ممكن برسد و رفت و آمد افراد و ترابري فرآورده در انبار به آساني صورت پذيرد.

– انبارها باید با توجه به نوع فرآورده يا ماده اوليه، درجه حرارت و رطوبت مناسب داشته و از تابش مستقيم نور آفتاب به دور باشند.

کنترل حشرات انبار

 

کنترل آلودگی انبار دارویی

خطر انواع آلودگي وآلودگي ثانويه مي‌تواند از طريق مواد اوليه، محيط، مواد يا محصولات در حين فرايند ، از بقاياي مواد در تجهيزات ، اپراتورها و لباس آنها ايجاد شود كه براي به حداقل  رساندن آنها تدابير لازم مي‌بايست صورت گيرد.

مشاوره و درخواست همکاری :

در صورت نیاز به هرگونه راهنمایی و مشاوره جهت انتخاب محصول متناسب با صنعت و ثبت محصول در سازمان غذا و دارو و همچنین تجهیزات پزشکی، اخذ ایزو و GMP و همچنین ثبت سفارش و واردات کالا   می توانید از طریق راه های ارتباطی زیر با ما در تماس باشید.
 
 

شماره تماس

09127697187

ایمیل

mobinpharmed[@]gmail.com